Morotscupcakes & Krakow

Hej!
 
Nu är jag troligtvis i Krakow, ankommit till stadens centrum och kanske hunnit sett mitt hotellrum. 
Jag är konfirmandledare och i våran församling har vi två konfirmationsgrupper en åker till Krakow, Polen och den andra åker på sommarläger någotstans i Sverige. Detta år blev jag ledare i Krakowgruppen vilket innebär att jag nästa vecka från måndag till fredag kommer befinna mig i den härliga staden Krakow. På lägret så besöker vi bland annat till Auschwitz, de judiska kvarteren och går statvandringar. Det är andra året jag åker till Krakow. I år kommer vi flyga ner men förra året åkte vi buss till Polen.
Jag hoppas även hinna med att besöka ett café i Krakow där de bara säljer cupcakes som jag inte hann med förra året.

Det var lite om vad som kommer hända i mitt liv framöver men nu till Morotscupcakesen.
I lördags bakade jag alltså morotscupcakes vilket är en personlig favorit bland cupcakes. Ville baka något av Philadelfiaosten som fanns i vårt kylskåp så första tanke som slog mig var cupcakes och tänkte att citron åt vi ju igår så varför inte morotcupcakes, för de va sjukt länge sen jag bakade det. 
Morotcupcakes med philadefiaost i frostingen tycker jag är fräscha och inte så söta som cupcakes kan bli. De är också väldigt lätta att göra. Det recept som jag använder mig av kommer från boken LOLA´s Cupcakes och det är de recpet som jag tycker blir saftigast och bäst. 
 
Ingredienser :
 Morotscupcakes
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 nypa salt
2 ägg
2 1/4 dl strösocker
1 dl vegetabilisk olja, t ex rapsolja
2 stora morrötter,
skalade och finrivna
40 gram krossad ananas
 
Vaniljfrosting
300 gram florsocker
50 gram smör, rumsvarmt
150 gram philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker
Karmellfärg, valfritt
Strössel, valfritt



Gör så här :
Värm ugnen till 175 grader och sätt ut muffinsformar på en plåt.
Sikta ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kanel och salt i en skål. 
Blanda ägg och strösocker i en annan större skål och vispa med elvisp i 5-8 minuter tills blandingen är ljus och tjock. 
Tillsätt olja och vispa till en slät smet.
Tillsätt de siktade torra ingredienserna och vispa på låg hastighet tills allt är blandat. 
Rör ner de rivna morötterna och ananaskrosset och blanda väl. 
Fyll dina muffinsformar med smeten, ca 1/2 formen.
Grädda muffinsarna i ca 20-25 minuter eller tills de inte längre är kladdiga i mitten.
För att avgöra om de är kladdiga, testa med en provsticka.
Ta ut muffinsarna och låt de svalna helt innan du spritsar på frostingen.

Under tiden muffinsarna svalnar gör du din frosting : 

Vispa ihop florsocker och smör till en grynig massa. 
Tillsätt philadelfiaosten och vaniljsockret.
Vispa till en jämn smet.
Häll i några droppar av valfri karamellfärg.
Vispa tills frostingen är lätt och luftig, ca 5 minuter. 
Fyll en spritspåse och spritsa frostingen på dina svalnade muffinsar. 
Dekorera med valfritt strössel.

PS. Förvara dina cupcakes i kylskåpet om du inte ska severa dem direkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kramar från Suzanne
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: