0 Läs mer >>
Halloj!
 
Igår kväll blev det lite spontanbakning genom att jag bläddrat genom alla bakböcker jag har för att leta efter nya recept till min bakgrupp. Efter mycket beslutsångest blev det två sorters småkakor som jag aldrig bakat förut, Snöchokladkakor och Kokostoppar. Småkakorna som jag bakade fick inte ätas av min familj vilket blev en smått besvikelse, utan dem ska sälja imorgon i kyrkan och genom det bidra jag till Fastekampanjen - Allt för att utrota hungern som just nu pågår.
Men det bev fortfarnade en del smakprov på de kakor som inte såg "helt okej" ut. 
Tänkte även dela med mig av recepten till dessa två småkakor. Recepten tyckte jag var lätta och roliga att göra men det blev också jätte goda kakor. Småkakor i allmänhet tycker jag är roligt att baka och en jätte bra kaksort att ge bort i present eller julklapp.

 
Snöchokladkakor 

125 g smör, rumsvarmt 
1 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver 
 
1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker 
 
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa smör och farinsocker fluffigt. 
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver, blanda sedan ner det i smöret. 
Vispa först ihop degen med elvisp och ta sedan upp degen ur skålen och knåd aihop till en smidig och fat deg. 
Forma degen till en rulle och skär i bitar. Rulla bitarna till bollar. 
Lägg dem kallt i ca 20 minuter i kylskåpet. 
Lägg strösocker i en skål eller djuptallrik och florsockret i en annan. 
Ta ut bollarna ur kylskåpet och rulla dem först i strösockret och sedan i florsockret. 
Lägg dem sedan på plåten och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter tills kakorna krackelerat. 
Låt kakorna svalna på plåten  en stund innan du flyttar på dem. 
 
 
 
 
 
Kokostoppar
 
50 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
200 g riven kokos 
Karamellfärg (frivilligt)
 
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper. 
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner kokosen, smöret och karamellfärgen i äggsmeten.
(Karamellfärgen är frivillig om man vill ha någon speciell färg på sina toppar, jag hade i några droppar grön färg)
Låt smeten stå och svälla en stund.
Klicka ut smeten/forma med fingrarna på plåtarna och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills topparna fått färg. 
Låt topparna svalna en stund på plåten innan du flyttar dem. 


Ps. Det bästa med kokostopparna är att dem är glutenfria och kan göras mjölkfria genom att istället använda mjölkfritt smör. 
 
 
 
 
 Ha en fortsatt trevlig helg!
Kramar från Suzanne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Småkakor

1 Läs mer >>
Hej! 

Igår var det bakgruppstisdag igen!
Denna gång invaderades Mikaelshuset av Cupcakes, det blev Vaniljcupcakes med chokladfrosting. Vi va 10 personer igår som bakade cupcakes. Köket var helt fult av bakglada människor som producerade Cupcakes. Kvällen var lyckad, både rolig och utvecklande. Det är så härligt att se hur roligt andra har och att min insats faktiskt gör skillnad och uppskattas av andra. Alla gjorde en grym insats och kämpande på fårn början till slut. 
 
Min bakgrupp är ett erbjudande som jag fick utav en av mina ledare i kyrkan, vilket var att starta en bakgrupp på Mikealshuset, den lokala fritidsgården. Mest på grund av att hon vet att jag älskar att baka och tänkte att jag behövde en ny utmanning. Självklart blev jag superglad och tackade ja.
Bakgruppen innebär att jag har sedan februari varannan tisdag haft en grupp med olika ungdomar som kommit och bakat med mig. Vi har ett förbestämt recept för varje gång, som jag planerat innan som vi ska baka.  Hittills har vi bakat allt från Chesecakebrownierutor till kolakakor. Antal personer varierar från gång till gång, men vi brukar va runt 6 personer. 
 
Här kommer några bilder från kvällen, dock är det dålig kvalité på dem på grund av att jag inte fick med mig min kamera utan använde mobilen...
 
Lugnet före stormen...
 
 Självklart blev idén lockande att skriva Mikealshuset på Cupcakes!
 
  
 
 
 
Jag och Melissa, en av mina vänner som kom igår
 
 
 
 
Kramar från Suzanne

Bakgruppen bakar Cupc...

0 Läs mer >>
Halloj!
Detta inlägg kommer handla om något som är en av mina absoluta favoriter att baka nämligen CUPCAKES! 
Jag började mitt bakintresse med att baka cupcakes och sen bara växte det till att jag bakar det mesta idag. Mitt intresse för cupcakes kommer från att jag fick en inspererande bok från min Mormor o Morfar för några år sen. Denna undebara bok heter Söta Dagar och är baserad på recept från Humminbird Bakery, London. Jag tycker att de bästa receptet på cupcakes kommer just från denna bok.
Så en dröm som jag ska uppfylla innan jag dör är att åka till Humminbird Bakery och smaka hur deras cupcakes smakar i verkligheten. 
Anledningen till att jag älskar att göra cupcakes är för att man ser hur en skapelse växer fram men också för att man kan variera cupcakes på så otroligt många sätt med olika smak, topping, dekoration och storlek.

Jag tror jag är en av de få i bakvärlden som inte tycker det är godaste att äta de baverk jag bakar utan jag bakar för själva "skapelsen". Den roligaste är att ha en idé, en förväntning och sedan baka efter den och lyckas nå upp till förväntningen man hade. Tror många som läser detta upplever att "Gud hur kan hon inte gilla att äta bakverk?!" men det är inte de det handlar om utan jag är också ett stort fan av att äta det jag bakar men inte lika mycket som att göra själva process baka. Ni som läser detta får tycka jag är konstigt eller onomal men bakning är terapi för mig, min passion i livet, det som får mig att klara av vardagen, det jag brinner för. 

Men en del som jag också älskar med att baka är att få respons av omvärlden på det man bakat. (I min värld kallas det provkaniner när jag bakar något nytt). Eftersom min familj inte är så jätte stora "baverksslukare" brukar jag ofta ge bort min bakverk till grannar, vänner, föräldrars arbetskamrater, Kyrkans julmarknad osv. 

Mitt favoritrecept på cupcakes kommer ni inte få idag utan längre fram i nästa vecka. På grund av att jag har min bakgrupp på tisdag kväll och det vi ska baka är just cupcakes. 

Här kommer några bilder med cupcakes som jag bakat och en del av mina bakböcker :
 
 
 
 
Puss och kram skumbanan 
// Suzanne 
 
 
 
 
 

Cupcakes

0 Läs mer >>
God kväll alla därute!
 
Det blev inte bara äppelkaka bakat denna helg utan också en improviserad dessert med jordgubbar på lördagkvällen. Eftersom jag är familjens "konditor" fick jag i uppgift att skapa en dessert med de resterade färska jordgubbar som fanns kvar sen i fredags. Så jag ville prova något nytt och det som jag viljat göra längre är Pavlova. Pavlova är en slags maräng som man kan kombinera med nästa all slags frukt och krämer eller vad du nu vill. Resultatet blev efter en del tänkadne en pavlova med vaniljkräm, limekräm och färska jordgubba rpå toppen. Enligt mig själv blev det över förväntat och familjen älskade den. Pavlova är defentivt något jag kan tipsa att göra, för att man kan kombinera det med allt möjligt gott.
 

 
 
 
 

 
Åhh snart kommer den där jobbiga måndagsångesten igen...
 
 

Experiment dessert!

0 Läs mer >>
Hej! 

Idag blev det lite fredagbakning för att få lite terapi för själen och för att glömma den träningsvärk jag har efter gårdagen träningspass.Äppelkaka är en av mina personliga favoriter när man pratar om "mjuka kakor med bär/frukt". Min familj har även ett äppelträd på trädgården så äppelkaka och äppelpaj är något som jag ofta bakar på sommarhalvåret. Jag bakade även denna äppelkaka för några veckor sen när jag hade ledarutbildning då den blev väldigt uppskattad.
Enligt mig är det här det bästa receptet och den godaste äppelkakan som finns!
 
 
Här kommer receptet :
 
Ingredienser :
3 - 4 äpplen
3 - 4 msk socker
1 msk kanel 
ca 1 msk vaniljsocker 

150 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk 
 
Gör såhär :

Sätt ungnen på 175 grader och klä en springform med bakplåtspapper.
Skala och skär äpplena i bitar.
Blanda socker, kanel och vaniljsockret i en skål och vänd ner äppelbitarna i blandningen.
Låt äppelblandingen stå och marinera medan du gör kakan.
(Äppelbladningen kan göras några timmar innan du bakar själva kakan)
 
Vispa smör och socker tills det blir fluffigt.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en slät smet.
Vänd ner mjölet och bakpulvret i äggsmeten.
Rör tillsist i mjölken. 
Häll smeten i den bakplåtsklädda formen.
Fördela äppelbitarna ovanpå smeten och häll över vätskan som blivit av äpplena. 
Grädda kakan i ugnen ca 40-50 minuter. 
 
 
Det går även att göra en florsockerglasyr och häll över när kakan har svalnat. (Bild 9)
 
Florsockerglasyr :
Florsocker 
Vatten 
 
Blanda och testa dig fram tills du fått en bra konsistens på glasyren. 
Häll glasyren över kakan. 
Tips: Ha bara i några droppar vatten i florsockret. 
Man kan även ha i karamellfärg om man vill
 
 
Ha en trevlig helg!

Kramar Suzanne
 
 
(Bild från min Instagram) 
 


 
 

Äppelkaka

2 Läs mer >>
 
Woho mitt första blogginlägg någonsin!

Så välkommna till min bakblogg. Jag som håller i denna blogg är Suzanne 17 år, går 2:a året på gymnasiet och älskar att baka.
Idéen med denna blogg är att dela med mig av min passion att baka men också insperera andra
och sluta spamma facebook med bakbilder. 

Varför börjar jag blogga engentligen? 
Jag har länge funderat på att starta en bakblogg i syfte att få dela med mig av mina bakverk till andra men också lite för att jag själv älskar att läsa andra bakbloggar. Men den som fick mig att ta tag i det var en vän som häromdan sa "Suzie du borde starta en bakblogg". Jag tänkte men varför inte så nu är jag här och skriver mitt första blogginlägg. Ni kommer få följa mig här genom min bakverk allt från tårtor till småkakor men också ta del av min bakgrupp.

 
Kramar Suzanne 
 

Äntligen är den klar!