0 Läs mer >>
Tjenare!
 
Det va ett tag sen jag bloggade på grund av att det varit så mycket med student, skolasvslutning osv. Tyvärr kommer det också dröja innan jag bloggar igen... Jag ska åka på sommarkonfirmationsläger i 10 dagar till världens minsta by uppe i Dalrana som heter Hamra. Det är andra året vi åker till Hamra på sommaläger och som förra året kommer det bli ett vilmarksläger. Vilket innebär att vi kommer gå en nattvandring genom Hamra nationalpark på ca 1 mil men den känns som 10 mil, sen kommer vi gå 2 vandringar till under lägret. Men sen kommer vi också leka mycket, vara ute och det bästa köra myrfotboll. Nu tänker ni säkert vadå myrfotboll det är väl inte svårt men det är jätte svårt och oavsett om du är grym på fotboll eller inte så har man ingen fördel. Taktiken är att aldrig stå still och ge järnet 110 % hela tiden annars sjuknker man. Efteråt är man helt död, smutsig och stinker gammal myr men det är så jäkla kul!
Kommer ocksåfira midsommar uppe i Hamra och då har jag fått uppdraget att baka med några av konfirmanderna vilket jag ser fram emot. Det kommer bli Kladdkaksmuffins med jordgubbar och grädde eller glass som efterätt. Dock så finns det inget internet i byn annars hade jag kunnat blogga därifrån och bjudit på härliga naturbilder men det får ni om ca 2 veckor här på bloggen istället. 
 
Men så till det huvuddelen i detta inlägg vilket är ett recept på Amerikanska bannanpannkakor. Jag älskar verkligen amerikanska pannakakor, blev såld på dem för några år sen och nu gör jag bara dem när det blir pannkakor. Det bästa med pannkakor är att man kan äta dem till frukost, lunch och middag vilken tid på dygnet som helst. Jag tycker även om när man gör dem med bannan blir något sötare, inte av socker utan av en mer naturliga härlig bannansmak. Det är perfekt att göra av bananerna om dem börjar bli lite bruna och mossiga istället för att kasta dem. Amerikanska pannkakor tar också mycket kortare tid att göra än vanliga pannkakor och dem blir också mycket matigare än vanliga pannakakor. Basreceptet på pannkakorna har jag hämtat här från ICA´s hemsida. Så här kommer receptet!
 
Amerikanska pannkakor 
 
ca 15-20 st
Ingredienser :
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
en nypa salt
2,5 dl mjöl
ca 50 gram smör, smält
1 ägg
2 bannaner
Smör till stekning
 
 
Gör så här :
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ner mjölken och vispa till en klumpfri smet.
Mossa bananerna eller mixa grovt i en stavmixer.
Vispa ner smöret, bananmosset och sist ägget.
Vispa till en slät smet.
Lägg en klick smör i en stekpanna.
Ta ca 1 msk av smeten och grädda i stekpannan tills de bildads bubblor på ytan på och vänd sedan pannkakan och grädda lite kortare på denna sida. (Det tar ca 1,5 minut att bilda bubblor)
Servera med t ex grädde och sylt eller blåbär. 
 
 
Och så några bilder :
 
 
 
 
 
 
Kram från Suzanne
 

Amerikanska pannkakor...

0 Läs mer >>
Halloj!
 
På måndag så fyller min lillebror 12 år och efter önskemål har jag bakat en täckt tårta. Det är andra gången jag bakar en tårta som är täckt med sugarpaste. Denna gång har jag köpt sugarpasten inte gjort den själv vilket gjorde att det blev ett mycket bättre resultat. Tårta är inte direkt det jag tyckt är roligast att baka men det är en stor utmaning att lyckas med tårta. Kanske därför jag inte gör det så ofta för mitt tålamod när jag misslyckas är inte på topp och blir oftast skit arg... Men efter idag så tror jag verkligen att jag kommer göra flera tårtor för de gick defentivt över förväntan. Inte alls lika svårt att täcka en tårta med sugarpaste om man har rätt material. 
Sen kanske tårta inte är den bästa men jag är så sjukt nöjd med den och att den inte rasade ihop eller blev konstig. Allt gick som planerat!
Födelsedagsbarnet blev också jätte nöjd med tårtan och älskade sugarpasten. Jag lär i alla fall få göra fler tårtor till kommande födelsedagar och andra event. Dock är inte min fmailj så tårtglada då jag personlig tycker tårta är jätte mäktigt och man blir stoppmätt direkt.
Denna tårta är fylld med chokladsmörkräm, jordgubbar och vaniljkräm, den är även spacklad med chokladsmörkrämen. Sugarpasten är köpt på panduro och botten är en tre lika delar botten.
Jag skulle gjort egen vaniljkräm men den tjockna inte som den skulle när jag hade i vispad grädde så det blev Ekströms Marsan kokvarianten men vem använder inte halvfabrikat ibland och dessutom så är den ju så god. Chokladsmörkrämen kommer jag deffentivt använda igen till att spackla tårtor med, jätte lätt hanterlig och god. 
Jag tycker dock att det var svårt att få ut sockerpastan så den blev jätte tunn, man behövde verkligen ta i för att kavla den tunn, som tur vad så har jag en snäll mamma som hjälpte till att kavla. Jag älskar också den klara färgen som sockerpastan hade, jätte cool grön färg och den höll verkligen färgen när man kavlade ut den. 
För att få prickarna så blandade jag ljus och mörkgrön sugarpast eoch den kavlade ut den. 
 
Så om ni vill ha tårta till födelsedagen eller något annat event kan ni alltid kontakta mig några veckor innan om ni inte vill köpa tårta eller bakverk. Kan rekomendera att hemmagjord tårta och bakverk är mycket godare än den man köper i affären.
Dock är jag inte ett proffs men huvudsaken är ju att bakverken och tårtorna blir super god!
 
 
Och så en enorm bildbomb
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kramar från Suzanne
 

Födelsedagstårta!

0 Läs mer >>
Halloj!
 
Tänkte ge ett tips på en enkel, god och lite nyttig sommardessert/tårta man kan göra. Jag gjorde den förra året till min lillebrors ena födelsedagskalas. Morotstårta består av morotskaka till tårtbotten, grädde och färska jordgubbar oavpå och som fyllning. Morotstårta är gott och enkelt att göra, behövs inte så många ingredienser och så känns den nyttig att äta. Även fast det kanske inte är det... En frisk och enkel tårta helt enkelt.
Jag bakade mortotskaka för några dagar sen till min min farfar som helst inte ska äta socker men älskar bakverk och byte då ut sockret mot Stevia i morotskakan. Dock blev det inte en tårta utan en vanlig mortoskaka men det är gott det med. Farfar blev glad och provsmakade och tyckte den var jätte god!
Och så till receptet :
 
 
 
Morotstårta

Ingredienser :
2 stora morötter
150 gram smör
2 ägg
2 dl socker eller Stevia
1,5 - 2 tsk kanel
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispgrädde (beronde på hur mycket du vill ha)
1 liter färska jordgubbar
 
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader och bröa en form.
Skala morötterna och riv dem fint.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Tillsätt smöret, morötterna och kanel i äggsmeten och blanda.
Tillsätt mjöl och bakpulve ri smeten.
Rör om tills det är balndat och en jämn smet.
Häll smeten i den bröade formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.

Vispa grädde med elvisp tills den är hård så du kan bre den på tårtan.
Rensa och skär hälften av jordgubbarna i skivor och den andra hälften på mitten.
Dela morotskakan så att du får två tårtbottnar.
Bred på grädde och lägg ut de skivade jordgubbarna på en av bottnarna.
Lägg på den andra tårtbotten på den som är täckte med jordgubab roch grädde.
Spackla tårtan med resten av grädden och lägg på jordgubbar.
Servera den tårtan!
 
 
 
Och så en bildbomb :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kramar från Suzanne

Morotskaka de luxe!

0 Läs mer >>
Hej!
 
Igår var det tisdag och bakgrupp, dock kom det bara en person denna gång men vi hade roligt i alla fall. Denna gång bakade vi Mums-Mums. Det var näst sista gången för denna termin, om det nu blir en till... Men nästa gång ska vi troligtvis baka macarons om allt går som det ska. 
Det är ett bakverk som jag älskar personligen men inte hade bakat tidigare förrän igår, det var så mycket enklare än jag trodde att baka. Dem blev verkligen jätte goda och smakar precis som riktiga mums-mums. Jag rekommenderar verkligen att göra dem till er som tycker om mums-mums.
Det tar lite tid att göra dem men är värt besväret. Dock tror jag att man bör ha en bakmaskin som vispar åt en när man ska vispa i 30 minuter för man får ont i armen och elvispen mår nog inte så bra av det. Men även fast det är jobbigt så ska man vispa i minst 25 minuter för annars blir det inte fluffigt och fast som det ska bli. 
Hoppas ni gillar receptet och bakar många mums-mums!
 
 
Mums-Mums

Ingredienser :
ca 1 paket smörgåsrån
9 gelantinblad eller motsvarande mängd gelantinpulver
4,5 dl ströcocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggvita 
1,5 dl vatten
1 dl vatten
ca 400 gram mörk choklad
3 msk rapsolja
Riven kokos (valfritt)
 
Gör så här :
Tryck ut två rundlar fårn varje smörgåsrån.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Blanda socker, florsocker, vaniljsocker, äggvita och 1,5 dl vatten i en skål.
Ta upp gelantinbladen ur vattnet.
Lägg gelatinbladen i en kastrull med 1 dl vatten och smält dem på låg värme.
Var noga så att gelantinbladen verkligen smälter.
Häll ner gelantinbladen under vispning i sockerblandningen.
Vispa i ca 30 minuter tills smeten är tjock, fluffig och fast.
Spritsa ut smeten på smörgåsrånen. (Ända ut till kanten)
Ställ dem i frysen tills de stelnat.
Smält chokladen och rapsolja över ett vattenbad.
Låt chokladen svalna något.
Doppa topparna i chokladen.
Strö över rievn kokos om du vill. 
Låt topparna stelna i rumstempratur och ställ sedan i kylen.
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kramar från Suzanne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bakgruppen bakar Mums...