Morotskaka de luxe!

Halloj!
 
Tänkte ge ett tips på en enkel, god och lite nyttig sommardessert/tårta man kan göra. Jag gjorde den förra året till min lillebrors ena födelsedagskalas. Morotstårta består av morotskaka till tårtbotten, grädde och färska jordgubbar oavpå och som fyllning. Morotstårta är gott och enkelt att göra, behövs inte så många ingredienser och så känns den nyttig att äta. Även fast det kanske inte är det... En frisk och enkel tårta helt enkelt.
Jag bakade mortotskaka för några dagar sen till min min farfar som helst inte ska äta socker men älskar bakverk och byte då ut sockret mot Stevia i morotskakan. Dock blev det inte en tårta utan en vanlig mortoskaka men det är gott det med. Farfar blev glad och provsmakade och tyckte den var jätte god!
Och så till receptet :
 
 
 
Morotstårta

Ingredienser :
2 stora morötter
150 gram smör
2 ägg
2 dl socker eller Stevia
1,5 - 2 tsk kanel
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispgrädde (beronde på hur mycket du vill ha)
1 liter färska jordgubbar
 
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader och bröa en form.
Skala morötterna och riv dem fint.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Tillsätt smöret, morötterna och kanel i äggsmeten och blanda.
Tillsätt mjöl och bakpulve ri smeten.
Rör om tills det är balndat och en jämn smet.
Häll smeten i den bröade formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.

Vispa grädde med elvisp tills den är hård så du kan bre den på tårtan.
Rensa och skär hälften av jordgubbarna i skivor och den andra hälften på mitten.
Dela morotskakan så att du får två tårtbottnar.
Bred på grädde och lägg ut de skivade jordgubbarna på en av bottnarna.
Lägg på den andra tårtbotten på den som är täckte med jordgubab roch grädde.
Spackla tårtan med resten av grädden och lägg på jordgubbar.
Servera den tårtan!
 
 
 
Och så en bildbomb :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kramar från Suzanne

Kommentera här: