Chokladbollar men inte dem vanliga

Tjenare!
 
I tisdags var det bakgrupp igen, denna gång bakade vi Chokladbollar med jordgubbar.
Ni undrar säkert vadå med jordgubbar är det verkligen gott? Ja det är faktiskt gott och chokladbollarna blir inte lika maffiga som vanliga. det brukar jag tycka iaf att de blir väldigt maffiga. Jag trodde också från början att det vara lite skumt men hittade receptet i en av mina bakböcker och tänkte prova det och blev glatt överraskad.
Några var lite skeptiska till att ha jordgubbar i men blev nog som jag överraskade över resultatet. De tyckte att dem blev jättegoda och åt nästan upp alla sina chokladbollar direkt. 
Bakade några till Mikaelshuset också och personalen godkände dem. En sa vilken öcerraskning det blir när man förväntat sig att de ska smaka som vanliga. Eftersom det inte syns på utsidan att det är med jordgubbar.
Vi var ca 10 stycken som bakade och tror alla hade roligt, lärde sig något nytt och gick därifrån med ett härligt sockerrus i kroppen.
Nu kommer det inte vara bakgupp igen förrän 3 juni igen, men då blir de storslaget för vi ska baka Macarons! 
Känns lite tråkigt att det är nästan en månad dit men kommer bli något att längta till för jag älskar att baka Macarons. Även fast det är ett svårt bakverk så är det värt mödan när dem är klara. 

Sen är det snart helg igen och imorgon blir det bak igen till Kulturdagen!
 
 
Chokladbollar med Jordgubbar

Ingredienser :

100 g jordgubbar (frysta,tinade eller färska)

100 g smör, rumsvarmt

½ dl socker

1 msk vaniljsocker

4 msk kakao

3 dl havregryn

Pärlsocker (till garnering)

 

 Gör så här :
Mosa jordgubbarna grovt med en gaffel.
Arbeta ihop jordgubbar, socker, smör, vaniljsocker, havregryn och kakao i en skål.
Smeten blir ganska lös. Ställ den i kylen i ca 30 minuter så att den tjocknar något.
Forma smeten till bollar och rulla dem i pärlsockret. Låt dem stelna i kylen.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kramar från Suzanne
 
 
 
 
 

Kommentera här: