Maränger & Internationella gruppen

Hej!
 
Idag är det onsdag vilket betyder att jag ska gå på Internationella gruppens möte för att få mer informations om Svenska Kyrkans internationnella arbete men också ge damerna information om mitt kommande UF-företag. Eftersom mitt UF-företag kommer innebära att jag kommer sälja någon form av bakverk så har jag självklart bakat till mötet ikväll. Jag ska även på detta möte för att en del av min vinst i mitt UF-företag kommer gå till Svenska Kyrkans internationella arbete. 
Jag ser fram emot mötet ikväll för alla damer som är i kyrkan är trevlig men också för att jag kommer få mer information inför mitt UF-företag. 
I måndags fick jag idén att jag skulle baka något men vi hade inget smör hemma men sjukt många ägg. Efter lite funderande, ett besök på ICA och 2 chokladkakor rikare så blev det Chokladdoppade Maränger. Maränger är något som jag själv tycker är roligt att baka just för att man kan göra så många olika varianter och smaker.Det är även jätte lätt att göra och man behöver inte alls många ingredienser.
Provade en ny bakchoklad från Odense med smak av apelsin, blev ett bra resultat och kommer deffentivt använda den igen vid andra bakverk med choklad. Jag valde att blanda apelsinchokladen med lika mycket vanlig mörk choklad. Jag är nöjd för marängerna blev bra, sprack inte och blev sådär lagom sega innuti. 
Hoppas damerna kommer tycka om min maränger ikväll!
 
 
Chokladoppade Maränger 

Ingredienser :
6 äggvitor
4 dl socker
2 krm ättika
100 gram mörkchoklad med apelsin smak
100 gram mörk choklad


Gör så här :
Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. (Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken, för då blir det ingen maräng.)
Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.
Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.
Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.
Frivilligt : Ha i några droppar karamellfärg i smeten.
Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på pappersklädda plåtar.
(Beronde på hur stora du vill ha dem)
Grädda i 100° varmluft eller 125° vanlig ugnsvärme i ca 50 min-1 timme beroende på storlek.
Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten, det är så trist om de är blöta i mitten.
Låt marängerna svalna. 

Hacka chokladen i mindre bitar.
Smält chokladen över ett vattenbad. 
Låt chokladen svalna något innan du doppar marängerna i chokladen. 
Lägg de doppade marängerna på ett bakplåtspapper.
Låt de chokladdoppademarängerna stelna på bakplåtspappret i rumstempratur.
Förvara marängerna i en burk i frysen så att chokladen inte smälter.
Eller njut av dem direkt. 


Och så några bilder från baket :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild från min Instagram :
 
 
Ha en fortsatt bra onsdagskväll!
Kramar från Suzanne
 
 
 
 
 

Kommentera här: